Velikonoční perníčky

24.3.16


Spousta lidí se divila, že pečeme perníčky i na Velikonoce. Ale další spousta lidí je dělá jako my. Takže jakýpak divný! A jestli chcete super recept na těsto, které se nemusí nechávat týden odležet a může se rovnou jíst, tak tady je : ).

(Recept jsem objevila v časopisu Žena a život. Doporučuju!)


Ingredience na 3 velké plechy:
▪ 500g hladké mouky

▪ 180g cukru moučka
▪ 1 prášek do perníku
▪ 1 lžička perníkového koření
▪ 1,5 lžíce kakaa

▪ 3 lžíce rozteklého másla (asi 100g)
▪ 2 vejce
▪ 3 lžíce medu
▪ rum dle chuti
hladká mouka na podsypání
▪ 2 žloutky a trochu vody na potření


Postup:
1) Odvážíme si ingredience na těsto a zpracujeme je (v robotu nebo ručně).


2) Jakmile je těsto hladké, dáme ho na moukou posypanou plochu a vyválíme na plát silný asi 0,5 cm.


3) Těsto vykrájíme a dáme na plech vyložený pečícím papírem.


4) V předem vyhřáté troubě na 170 °C pečeme perníčky přibližně 8 - 10 minut.


5) Hned po vytažení z trouby potíráme perníčky žloutky utřenými s trochou vody.


6) Perníčky můžeme ihned podávat, protože těsto se nemusí nechat odležet a je stále měkké! Jupí!


Dobrou chuť a krásné Velikonoce a prázdniny!




P. S.
Pekli jsme i vynikající máslové sušenky, ale na ty recept zas někdy příště.

You Might Also Like

0 comments