Avokádo, prosím!

11.9.15


Článek pro všechny milovníky zdravoly je tady! Jste-li zaujati, čtěte víc zde! :)



Jednou z věcí, které fakt zbožňuju, je dobré jídlo (kdo mě zná, ví). Nejsou to pro mě jen živiny a nezbytné "palivo", ale něco víc. Když jím, ten okamžik si užívám a mnohdy je to pro mě i nezapomenutelný zážitek. Většinou si pochutnávám na jídle, které připravil někdo jiný (třeba moje vynikající kuchařka - maminka), ale občas i já dostanu náladu si něco dobrého uvařit (nebo častěji upéct). A to je případ i dnešního článku.

Připravovali jsme totiž nedávno rodinnou oslavu a taťka našel na internetu recept na avokádovou pomazánku od Kluků v akci. Dost ho zaujal, a tak přišel za mnou, jestli bych pomazánku nezkusila udělat. A protože jsem ještě nikdy nic podobného neochutnala, šla jsem do toho! Recept jsem si sice trochu upravila podle svého, ale pomazánku i tak všichni chválili (včetně mě, byla to prostě hrozná dobrota), takže jsem se rozhodla se s Vámi o tuhle super vařící zkušenost podělit. Připraveni?


Ingredience:

3 avokáda
▪ 1 menší citron (Opravdu menší! Já měla velký a pomazánka byla poněkud kyselejší... Musela jsem doslazovat :D)
▪ 1 šalotka
▪ 2 stroužky česneku
▪ kousek čerstvého zázvoru
▪ 100g vařené červené čočky
▪ snítka máty
▪ sůl a pepř



Postup:

1. Uvaříme červenou čočku a necháme ji vychladnout. (Vaříme, dokud čočka nezměkne - cca 15 min. - a nesolíme!!)

2. Oloupeme avokáda, zbavíme pecek a nakrájíme do misky.

3. Vymačkáme šťávu z citronu a nalijeme ji do misky k avokádům.

4. Nakrájíme šalotku, nastrouháme česnek a zázvor a vše přidáme do misky. Poté promícháme a rozmačkáme s avokádem.


5. Vmícháme uvařenou čočku a nasekanou mátu.

6. Nakonec dochutíme solí a pepřem.


Pomazánku podáváme na celozrnném chlebu nebo jiném druhu pečiva, mně dokonce chutná i samotná.

Tak dobrou chuť!





Zalíbil se Vám tenhle recept tolik, jako mně?

You Might Also Like

0 comments