Snídaňka (téměř) pro každého
5.9.15
Možná Vám odjakživa otloukali o hlavu, že se má každý den pravidelně snídat a jak je to pro tělo ohromně prospěšné. Takže jestli jste nesnídači a tyhle řeči už Vám vyloženě lezou na nervy, přestaňte číst radši hned. Já se mezi ně totiž neřadím.
Se snídáním jsem problém nikdy neměla a jím ráda a s chutí. Tím však nechci říct, že nesnídání odsuzuji. Jsem zastáncem názoru, že každý jedná podle toho, co sám uzná za vhodné. Ale já, protože jídlo miluju, ráda začínám den s něčím dobrým. Parádně mě to totiž nastartuje a já mám pak už od rána skvělou náladu. A moje bříško, které se hned po probuzení jídla dožaduje, je taky spokojené.
Takže dnes tu mám tip na dobrou snídani pro všechny, kdo (rádi) snídají a nemají problém i s něčím větším, jako je ovesná kaše. Přišla jsem totiž na její kombinaci s banánem a medem (uf, byla to fuška!), která mi moc chutná a když ráno zrovna nepospíchám, jdu hned vařit :). Tak si klidně taky zapněte sporák, třeba zachutná i Vám. Jdeme na to!
Ingredience:
▪ ovesné vločky
▪ mléko
▪ banán
▪ skořice
▪ med
▪ cukr
(Vše samozřejmě v množství podle toho, kolik chcete kaše dělat.)
Postup:
1) Ovesné vločky nasypeme do hrnce a dvakrát až třikrát propláchneme vodou.
2) Vodu slijeme a vločky zalijeme mlékem tak, aby plavaly. Můžeme přidat i špetku soli, aby se pak kaše nepřipalovala.
3) Začneme vařit a pokračujeme, dokud kaše nezhoustne a vločky nezměknou. Poté podle chuti dosladíme.
4) Kaši nandáme na talíř, posypeme skořicí, navrch nakrájíme kolečka banánu a nakonec polijeme medem.
A je hotovo!
Přeji dobrou chuť a pěkný start do každého Vašeho nového dne!
0 comments