Kousek Asie
7.10.16
Asijskou kuchyni mám hrozně ráda. Líbí se mi její rozmanitost, pestrost a odlišnost od té naší. Každá oblast v Asii je něčím jiná, charakteristická a zajímavá. Já jsem teď momentálně zamilovaná do 2 asijských zemí, Japonska a Vietnamu.
Japonsko miluju pro jeho sushi. Samozřejmě. Měla jsem ho ráda vždycky, ale poslední dobou se ta závislost nevím proč ještě stupňuje. A když o tom tak přemýšlím, co by vlastně mohlo být lepší? Tohle jídlo splňuje všechno: vynikající, zdravé, oku lichotící. Takže dokonalost.
Po zkouknutí seriálu Kamu ve Vietnamu jsem úplně paf i z vietnamského jídla. Neskutečně mě baví ty barvy, neznámé suroviny a krása jednoduchosti, které ve vietnamské kuchyni najdete. Proto jsem taky nemohla nenavštívit Sapu, takový opravdový malý Vietnam se vším všudy uprostřed Prahy. Tam jsem ochutnala svoje první jarní závitky a Che, jeden z vietnamských dezertů. Obojí mi moc chutnalo a už se nemůžu dočkat, co zkusím dalšího. Asi to vidím na nějakou vietnamskou bagetu.
Je něco, co byste mi doporučili vy?
0 comments