Tortilla de patatas

28.9.16



V dnešním článku se ještě naposled vrátím do Španělska, naučila jsem se tam totiž vařit tortillu de patatas (nebo se jí taky říká tortilla española). Recept je super jednoduchý a super rychlý, tak se to určitě nebojte taky zkusit!


Na jednu tortillu budete potřebovat:

Ingredience:

▪ asi 7 brambor
▪ 6 vajec
▪ olivový olej (hodně)
▪ sůl

Postup:

1) Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na malé kousky.

2) Na pánev nalijte hodně oleje (brambory v něm pak musí plavat) a nechte ho rozpálit.

3) Přidejte brambory, osolte a nechte vařit. Občas směs promíchejte a dejte pozor, aby se brambory zespodu nepřipalovaly.

4) Když brambory změknou, trochu je v pánvi rozmačkejte vidličkou, aby jste pak v tortille neměli tak velké kusy.

5) Když jsou brambory hotové, přes cedník je slijte, aby jste odstranili všechen přebytečný olej. Ten pak ale nevyhazujte, můžete ho ješte znovu použít na další vaření.

6) V misce rozmíchejte vajíčka a pak k nim přidejte brambory. Vše dobře promíchejte.

7) Směs nalijte na pánev s trochou oleje a dobře rozprostřete. Čekejte, než se tortilla z jedné strany opeče.

8) Připravte si prkénko nebo talíř a přiklopte je na pánev. Teď musíte tortillu obrátit. Když máte tortillu překlopenou na talíři, znovu ji sesuňte na pánev a opékejte z druhé strany. Tak to celé ještě jednou zopakujte a máte hotovo!

9) Teď už můžete tortillu podávat. Španělé ji jedí s chlebem nebo bagetou, klidně si ji ale dejte i samotnou. Dobrou chuť!


P. S. Hrozně dobrý je taky přidat do tortilly kousky zeleniny, hlavně papriku, nebo třeba i cuketu.

You Might Also Like

0 comments