Insta Food

18.12.16


Poslední dobou ujíždím kromě jídla obecně (ale to je tak nějak pořád, jídlo je totiž láska na celý život) taky na dvou konkrétních jídlech. A úplně nejvíc pecka na nich je, že nejsou jenom šíleně šíleně dobrý, ale taky zdravý! A jednoduchý. Takže je určitě zkuste, pokud zrovna nevíte coby a zároveň si ten proces jedení chcete užít.



Prvním jídlem, co si teď často dělám, je mozarella s rajčaty a bazalkou. Žádný nový objev století, ale zase nikdy nezklame. A jenom to všechno nakrájíte, osolíte a opepříte a zalijete olivovým olejem a je to! Mňamka. Třeba k večeři ideál.


A pak mi hrozně moc chutná žitný chleba s avokádem, jogurtem a vejcem benedikt. Je to taky úplně jednoduchý, jenom vědět, jak se dělá vejce benedikt*. Ale ani to není žádná věda. A nakonec to prostě dochutíte jak chcete. Já zas solím a pepřím. Jo a ještě přidávám česnek. Maxi mňamkaa!! Zkusíte?

*Jak na ztracené vejce aka vejce benedikt?

1) V hrnci s octem a solí udržujte vodu těsně pod bodem varu.
2) Vytvořte v hrnci vír. Do sběračky vyklepněte vajíčko a potom ho pomalu vložte do vodního víru, aby se bílek zatáhl kolem žloutku. Můžete tomu chudákovi bílkovi i trochu pomoct sami, kdyby se mu nechtělo.
3) Vařte vejce asi 3-4 minuty.
4) Vložte vejce do druhého kastrůlku se studenou vodou a nechte ho trochu zatáhnout a ochladit.

A je to!


Zkuste zkuste určitě obojí, neříkala bych to jen tak!!

You Might Also Like

0 comments