Tip na zmrzku | Angelato
1.4.17
Dneska jsem měla úplně skvělej den! První duben, a hned takovýho sluníčka. Úžasný. To teplo a slunce mě neskutečně nabíjí pozitivní emergií a ohromně mi zlepšují náladu. Hned mám chuť toho spoustu podnikat a hlavně být venku a nasávat to přicházející jaro plnými doušky.
Dneska se jsem to byla (asi jako milion dalších lidí) prozkoumat zas po zimě na Petříně. Zjistila jsem, že nejezdí lanovka, že už tam rozkvétají stromy a že je to tam pořád na procházky a pikniky a válení se v trávě místo číslo 1.
Ale taky jsem dneska ochutnala asi tu úplně nejlepší zmrzlinu, co jsem kdy v životě měla. Nekecám! Byla jsem totiž v Angelatu, italské zmrzlinárně, kterou najdete v Rytířské ulici nebo právě na Újezdě. Možná ji taky znáte, je tady v Praze dost vyhlášená. Já se do ní plánovala vydat už dýl, no a dneska na to byl ideální čas.
No a jak jsem teda byla spokojená? Jedním slovem NAPROSTO. Úžasné prostředí, úžasná obsluha, úžasně dobrá zmrzka. Rozhodně stojí za to vystát si tu dlouhou frontu. Můžete mezitím přemýšlet o tom, jakou příchuť si dáte, protože rozhodně je z čeho vybírat. Od klasické vanilky, čokolády nebo jahody přes mango, kokos, oříšky, tiramisu, jogurt s medvědím česnekem, třeba až po příchuť olivový olej s bazalkou. A příchutí měsíce dubna je teď avokádo. Myslím, že by si vybrala i náročnější klientela, já se spokojila s vanilkou a kokosem (moje oblíbené mango vyprodali těsně před námi, tomu se říká smůla).
Angelato tedy můžu vám všem vřele doporučit, tahle zmrzlina opravdu stojí za to. Já už po dnešní zkušenosti v Praze nikdy nikam jinam na zmrzku rozhodně nepůjdu.
A jak jste strávili dnešní slunečný den vy?
Děkuju za přečtení článku a užívejte jaro.
V.
0 comments