Chocolate Fruit Cake

26.4.17


Čas od času dostanu chuť něco upéct. Jen tak. Naposledy to bylo na konci března, kdy měla moje mamka narozeniny a já jí chtěla udělat radost. A tak jsem jí upekla dort.


Po dlouhém vybírání jsem se nakonec rozhodla zkusit tenhle čoko dort podle Smooth Cooking. My totiž doma čokoládové dorty moc neděláme a já mám jednou za čas prostě ráda změnu. Takže jsem do toho šla a můžu vám říct, že to bylo fakt dobrý rozhodnutí.

Tak dobrej dort jsem totiž dlouho neměla!


Já jsem si složení dortu trošku upravila, ale jestli chcete postupovat podle mě, tak takhle:


Ingredience:

▪ 6 vajec
▪ 200 g másla
▪ 200 g cukru
▪ 200 g čokolády na vaření
▪ 70 g hořkého kakaa

+ šlehačka, ovoce a rozmarýn na ozdobení

! POZOR: je to dort bez mouky !


Postup:

1. V horké lázni rozehřejeme čokoládu a máslo.

2. Z bílků vyšleháme se špetkou soli tuhý sníh.

3. Do další nádoby vložíme žloutky a cukr a vyšleháme směs do pěny. Poté k tomu postupně přidáme kakao a rozehřátou čokoládu a stále promícháváme.

4. Nakonec do směsi postupně zapracujeme sníh z bílků.

5. Vysteleme si pečící formu a těsto do ní nalijeme. Poté dort pečeme asi 20 minut na 170 stupňů.

6. Necháme dort přes noc vychladnout. Můžeme ho i přikrýt talířem, aby se do rána v prostředku propadnul a zůstal trochu vlhčí.

7. Těsně před podáváním dort ozdobíme šlehačkou a ovocem. Já jsem zdobila jahodami, malinami a snítkami rozmarýnu.



P. S. Tenhle dort doporučuju spíš na léto, už jenom kvůli tomu ovoci, který se třeba v zimě dost špatně shání. A ten požitek pak prostě není takovej.



_____




Sometimes I like to experiment and have the "let´s try to bake something new" mood. Last time it was at the end of March. My mum had a birthday and I wanted to make her happy and bake her a cake. So I did.

In our family, we are not used to do chocolate cakes. But I like change, so I finally decided to bake this chocolate cake with whipped cream and fruit. And you know what?

It was one of the most delicious cakes I´ve ever eaten.


So you definitely have to try it with me!


Ingredients:

▪ 6 eggs
▪ 200 g butter
▪ 200 g sugar
▪ 200 g chocolate for cooking
▪ 70 g bitter cocoa

+ whipped cream, fruit and rosemary to decorate the top of the cake

! ATTENTION: There is no flour in the cake !


How to do it:

1. Start by melting the chocolate and butter in a pot.

2. Make snow from the whites and a bit of salt.

3. Take a bowl and whip the yolks with sugar. Then add cocoa and melted chocolate. Blend it properly.

4. Add the snow from the whites, but do it very carefully!

5. Pour your dough into a baking form and then bake the cake - 20 minutes, 170 degrees.

6. Let the cake cool down overnight.

7. Decorate the cake with whipped cream, fruit and rosemary immediately before serving it.


P. S. I recommend you to do this cake mainly in the summer, because the fruit is tastier and you can enjoy the whole cake more.

You Might Also Like

0 comments